Tre vinner guidad tur i tunneln. Marieholmstunneln är klar och det firas med ett digitalt quiz som sänds direkt från tunneln på torsdag kväll. Tre vinnare får ta med sig en vän och gå en covid-19-anpassad guidad tur i tunneln innan den öppnar för trafik. “Vi hoppas att så många som möjligt deltar i quizzet”, säger Susanne Gebauer, kommunikationsansvarig på Trafikverket.

Foto: Trafikverket

Marieholmstunneln är en del av Västsvenska paketet (läs mer nedan) och öppnar för trafik den 16 december. Att projektet är klart ska nu firas.

– Men med tanke på pandemin har vi inte möjlighet att bjuda in allmänheten till tunneln för att kika, ställa frågor och ta en promenad. Det är annars väldigt populärt, säger Susanne Gebauer.

Ett digitalt quiz

Så i stället firas Marieholmstunneln med ett digitalt quiz som sänds på Trafikverkets hemsida och Youtube-kanal.

– Det blir lite som “På spåret” med korta filmer där man dyker ner i projektet. Det är allmänna frågor, inga frågor om tunneln.

Ina Lundström, komiker, krönikör och radiopratare, håller i quizzet tillsammans med Stein Kleiven, projektchef.  Simon Ljungman från Augustifamiljen står för musiken.

– Det dyker upp människor i filmerna som ställer frågor, bland annat Gert Wingårdh som varit inblandad i formspråket i tunneln.

Kan vinna tunnelpromenad

Tre av dem som deltar i quizzet vinner en promenad i tunneln och får, tillsammans med en vän, gå en guidad tur genom Marieholmstunneln måndagen den 14 december. Vilka som vinner avgörs genom lottning.

– De får en unik chans att uppleva tunnelns insida på nära håll och kan ställa frågor till ett gäng som kan allt om sänktunnlar, torrdockor, betong och lera. Promenaden är helt coronanpassad enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Quizzet är ungefär en timme långt, består av cirka tio frågor och sänds 10 december klockan 18. Man behöver inte anmäla sig till quizzet.