Brett utbud. Miljöbilar har sedan flera år varit ett självklart för färdtjänsten i Göteborg stad. För att visa på bredden i utbudet av miljöbilar bjuder färdtjänsten och Västtrafik nu in sina åkare till provkörning på STCC-banan vid Frihamnspiren.

På senare år har miljöbilsutbudet vuxit sig så stort att det till och med för den professionella åkaren kan vara svårt att överblicka.

– Ur vårt perspektiv är det ju bra om det finns lite billigare alternativ – större konkurrens kan komma att påverka våra upphandlingar. Ibland kanske man till exempel kan välja en mindre bil i ett annat prisläge – det har vi redan märkt på taxiflottan, säger Thomas Karlsson som är trafikutvecklare på Göteborg Stads färdtjänst.

Närmare 20 märken
Det är mot den bakgrunden färdtjänsten i samarbete med Västtrafik på lördag bjudit in bilhandlare som representerar en lång rad märken för en presentation av det aktuella utbudet.

– Det handlar om närmare 20 märken – alltifrån de stora etablerade, till lite mindre kända men ändå intressanta. När vi införde krav på miljöbilar 2006 fanns det en handfull att välja på – idag ser flottan helt annorlunda ut, säger Thomas Karlsson.

Kunniga bilförsäljare kommer till Frihamnspiren för att svara på frågor från närmare 100 åkare. I två omgångar, med start kl 9 och 11, ska åkarna också få möjlighet att köra bilarna på den välkända STCC-banan.

– Vi hoppas att det här ska bli ett återkommande evenemang, och så småningom vill vi också kunna erbjuda åkarna en lista över de miljöbilar som är godkända för transport i Göteborgs stads färdtjänst och för Västtrafik, säger Thomas Karlsson.