Klass 5B på Oscar Fredriksskolan vann trafikkontorets utmaning På egna ben. Eleverna var bäst på att gå, cykla eller åka kollektivt till och från skolan. Nu belönas de med en övernattning bland hajarna i Universeums akvariehall.

För fjärde året i rad har trafikkontoret utmanat Göteborgs skolor att vara med och förändra resvanorna. I årets utmaning På egna ben deltog över 2.000 barn från 80 klasser. Istället för att bli skjutsad till skolan har de gått, cyklat eller åkt kollektivt.

Genom att inte åka bil har eleverna sparat 11,8 ton koldioxid. Den sammanlagda sträckan blev 5.900 mil vilket motsvarar 1,5 varv runt jorden.

Klass 5B på Oscar Fredriksskolan samlade mest poäng och vann utmaningen. Belöningen är en övernattning med hajar simmande ovanför huvudena i Universeums akvariehall.

Dessutom delas det ut tre utlottningspriser: Klass 4A på Backatorpskolan får 5.000 kronor till klasskassan, klass 3D på Rosendalsskolan får cykeldatorer och klass 6 The English School in Gothenburg får stegräknare.

Prisutdelning sker torsdag den 5 november klockan 9.00 på Universeum.