700 digitala automater sätts upp i höst. De drivs av solceller, kan flera språk och det går att betala med fler kort än tidigare. I höst sätter Parkeringsbolaget upp 700 nya betalautomater runt om i Göteborg.

Parkeringsbolaget har just avslutat en upphandling som innebär att Göteborg under hösten kommer att få flera hundra nya betalautomater. I de nya automaterna går det att betala med fler kort, bland annat Visa och Mastercard. Ungefär hälften av dem kan även ta emot mynt.

Ännu fler möjligheter i framtiden
– De nya digitala betalautomaterna har många mervärden. Till exempel är de solcellsdrivna, kan flera språk och bidrar med datainformation till stadens gemensamma parkeringsledningssystem, säger Magnus Feldt, fastighets- och teknikchef på Parkeringsbolaget.

I framtiden kan de nya automaterna ge ännu fler möjligheter. Exempelvis biljettfri betalning genom betalning via registreringsnumret eller betalning och aktivering av elbilsladdning.

Automaterna finns redan i bland annat New York, Paris, London och Barcelona. Aktören som vann upphandlingen heter Fore ITS AB.