Bokas som vanligt. Den som vill ta sig till sin vallokal för att rösta på valdagen ska kunna göra det. Därför kör Flexlinjen till flera av Göteborgs vallokaler söndagen den 14 september. Turerna körs enligt lördagstrafikens tidtabell fast utökat med två timmar fram till klockan 17.00.

– På valdagen kör vi till alla vallokaler i de områden som i vanliga fall har lördagstrafik med Flexlinjen. Bussen kör dig ända fram även om det normalt sett kanske inte finns en mötesplats just utanför den vallokal man vill åka till, säger Bengt Knutsson, planeringsledare på färdtjänsten.

Tanken är att underlätta för medborgarna, även om efterfrågan inte varit så stor.

– Nej, det är ingen rusning. Men de som åker med Flexlinjen har oftast inte så många andra alternativ och därför är det viktigt att möjligheten finns, säger Bengt Knutsson.

Kör till fem

Resorna bokas som vanligt och turerna körs enligt lördagens tidtabell, fast fram till klockan fem på eftermiddagen i stället för tre.

– Det enda man behöver tänka på är att det är bra om man vet vilken vallokal man ska till och adressen dit. Vi kommer att ha listor över de vallokaler som finns och kan hjälpa till i viss mån, men resan underlättas om man vet vilken lokal man ska till, säger Bengt Knutsson.