P-arken kastar loss. Nu kapas de sista förtöjningarna vid Stenpiren, och P-arken bogseras under torsdagen till sitt nya läge vid Lilla Bommen. ”Man kan tro att det är lätt gjort men ett stort projekt att flytta parkeringspråmen”, säger Parkeringsbolagets projektledare Richard Nayar.

67E2.jpgBogseringen av P-Arken skulle ursprungligen ha skett redan i tisdags, men fick på grund av hård blåst skjutas fram till torsdagen. Det är Skanska som är entreprenörer för flytten som görs på uppdrag av Parkeringsbolaget.

– Vi fick ställa in eftersom det är en ganska stor apparat att flytta P-arken. Vi har bland annat fått bygga nya förtöjningar och en ny ramp vid det nya läget, säger Richard Nayar.

Underjordisk parkering
Anledningen till att det är vid Lilla Bommen som P-arken får sin nya hemvist är att två P-hus ska rivas där på grund av bygget av Hisingsbron. Och från Stenpiren, där den legat i 26 år, skulle P-arken behöva flytta oavsett, eftersom Parkeringsbolaget ska bygga en ny underjordisk parkeringsanläggning på platsen.

– Det nya parkeringshuset kommer sträcka sig hela vägen från Skeppsbrohuset till Rosenlundsverket, och ha plats för runt 700 bilar. Så att flytta P-arken är ett väldigt bra sätt att lösa två problem på samma gång. Ett roligt projekt, som gör nytta för staden, säger Richard Nayar.

234C.jpg