Följ människorna som bygger den. I en serie korta filmer kan du se Hisingsbron växer fram och följa dem som bygger den. Serien heter “Brobyggarna” och under onsdagen släpper Trafikkontoret i Göteborgs Stad ett smakprov i sociala kanaler.  “Vi har hittat härliga karaktärer som vi kommer att få följa”, säger Charlotte Falke, kommunikationsansvarig för Hisingsbron.

Första spadtaget för Hisingsbron togs 2016 och sedan dess har trafikkontoret på olika sätt arbetat med att sprida information om projektet och svara på frågor. När människor började fråga efter fler bilder togs beslutet ihop med Skanska-MTH att göra en serie korta filmer för webben.

Charlotte Falke, kommunikationsansvarig i projekt Hisingsbron för trafikkontoret. Bild: Annalisasfoto

Väldigt mycket som går att filma
– Vi har ett uppdrag att historiskt dokumentera att vi bygger en ny bro över Göta älv. Men vi gör det också för att allmänheten ska kunna följa bygget. Det är ett unikt och väldigt roligt infrastrukturprojekt där vi samarbetar nära med Skanska-MTH, säger Charlotte Falke, kommunikationsansvarig för Hisingsbron.

Det finns väldigt mycket i projektet som går att filma.

– Vi har försökt att välja ut spektakulära, intressanta och spännande moment som bidrar till att bron byggs, att det händer något, säger Charlotte Falke.

Ett exempel på det är monteringen av Arpeggio, den del av bron som går över älven. Tre avsnitt spelades in under hösten och vintern.

Utgår från dem som bygger bron
– Vi fortsätter att hitta moment där man verkligen ser att det blir en bro. Men vi tar avstamp i dem som bygger bron, det är därför serien heter “Brobyggarna”. Dessa fantastiska människor som har en enorm kunskap. Kollegorna från Skanska-MTH har aldrig varit med om att man satt sådant stort fokus på arbetskraften, det skapar en enorm stolthet i projektet och hjälper till att driva det framåt, säger Charlotte Falke.

Under onsdagen släpps ett smakprov på sociala kanaler inför premiären av första avsnittet på onsdag nästa vecka. Därefter kommer ett avsnitt i veckan tre onsdagar framöver.

– Det är så spännande och kul, vi tycker att serien är jättebra. Vi har hittat härliga karaktärer som vi kommer att få följa, säger Charlotte Falke och berättar att även Hisingsbrons eget soundtrack är med i filmerna.

Intresset är stort
Det finns ett enormt intresse för Hisingsbron och Charlotte Falke tror att även människor utanför Göteborg kan vara nyfikna på projektet.

– Det är också en form av marknadsföring av Göteborgs nästa stora landmärke. Det är också ett sätt att visa att det finns många spännande arbeten inom Göteborgs Stad.

I september nästa år ska bron vara helt klar för all trafik.

Filmerna görs i samarbete mellan Göteborgs Stad och Skanska MTH.