Foto: Peter Svenson

Sommarlovskorten delas ut i maj. Snart är det sommarlov och som lite extra bonus får skolelever i Göteborg ett gratis sommarlovskort. I maj dimper kortet ner som går att använda i hela Västra Götalandsregionen och i Kungsbacka kommun.

Skolelever som är folkbokförda i Göteborgs kommun och går i årskurs 6–9 eller årskurs ett och två på gymnasiet får sommarlovskort i år. Kortet gäller hela sommaren, dygnet runt, från den 1 juni till den 31 augusti 2017. För den som har färdtjänst och inte kan åka med allmän kollektivtrafik går det att resa med färdtjänst på samma villkor som med sommarlovskort, men färdtjänst måste kontaktas innan beställning.

Elever som har köpt kortet Fritid 100 dagar, kan få det återköpt i Västtrafiks butiker i Göteborg fram till den 31 augusti.

En drivande kraft bakom satsningen på sommarbusskort är Ungdomsfullmäktige. De har bland annat argumenterat för att sommarlovskorten främjar integration och gör barn och unga mindre beroende av föräldrarnas ekonomiska förutsättningar.