Senaste ansökningsdag 18 november. Nu är det dags att ansöka om riksfärdtjänst för alla som planerar att besöka nära och kära utanför Göteborgs färdtjänstområde under jul eller nyår. Före den 18 november behöver ansökan om att använda riksfärdtjänsten vara gjord – sedan har resenären till och med den 6 december på sig att boka själva resan.

– Men det är viktigt att ansöka så fort som möjligt. Det är hög efterfrågan från alla som ska ut och resa på med tåg och flyg i juletider, säger Helene Mohlin, kommunikationsansvarig för Göteborgs Stads serviceresor.

Själva ansökan om riksfärdtjänst görs som vanligt via trafikkontoret och avdelningen serviceresor i Göteborg. Men för första gången ska själva resan därefter bokas via Riksfärdtjänsten Sverige.

– Du ringer dem och bokar din resa på telefonnummer 016-15 05 50.

Riksfärdtjänst är resor som går utanför Göteborgs färdtjänstområde. Färdtjänstområdet består av kommunerna Göteborg, Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Tjörn, Stenungsund och Öckerö.

För att få resa med riksfärdtjänst krävs att man har en funktionsnedsättning som hindrar resor på egen hand med tåg eller buss, alternativt att resan på grund av funktionsnedsättningen blir avsevärt dyrare.