Planera din resa. Helgen 26–28 maj väntas köer och längre restider för biltrafikanter. E6 inklusive Tingstadstunneln stängs av helt i samband med ett gjutningsarbete på en järnvägsbro. ”Därför är det bra om du som kan reser på andra sätt än med bil den här helgen, till exempel genom att åka kollektivt”, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Från fredag den 26 maj klockan 22 till söndag den 28 maj klockan 11.30 stängs E6 mellan Olskroksmotet och Ringömotet, inklusive Tingstadtunneln, för trafik i båda riktningarna.

Köer väntas bli som värst mellan klockan 11 och 16 på lördagen då det är som mest trafik.  

– Särskilt ansträngt väntas det bli mellan Kallebäcksmotet och Olskroksmotet på E6 samt vid Munkebäcksmotet och Torpamotet längs E20, säger Robin Holmér. 

Andra trafikarbeten samtidigt

Utöver arbetena med järnvägsbron görs även andra arbeten på E6 vid Kallebäcksmotet som påverkar framkomligheten samma helg. Det kommer att påverka trafiken under tre kommande helger:

  • 9–11 juni
  • 16–18 juni
  • 30 juni–2 juli

Planera din resa i förväg genom att ladda ner trafiken.nu-appen eller titta i en GPS-tjänst med restidsberäkning. På så sätt kan du få information om köer och se det aktuella trafikläget innan du ska ge dig av.