Räkna med köer. Körfält stängs på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet helgen den 28-30 oktober. Det gör att bilister får räkna med köer. Avstängningen beror på bygget av den nya järnvägsbron.

Järnvägsbron över E6 ansluter Västlänken till spåren i Olskroken och började att byggas i våras. Trafiken har påverkats under ett antal helger på grund av det. Från fredag den 28 oktober klockan 22 till måndag den 31 oktober klockan 05 stängs körfält av på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet.

Färre körfält öppna

Det innebär att två körfält är öppna i norrgående riktning och tre körfält i södergående riktning. Trafikanter får räkna med köer, framför allt eftersom bara ett körfält är öppet i varje riktning i Tingstadstunneln på grund av renovering.

Påverkas även vardagar

Trafiken på E6 kommer även att påverkas måndag till torsdag under vecka 44-47 mellan klockan 22 och 05. Då är bara två körfält öppna i varje riktning på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Under helgen vecka 48 är bara ett körfält öppet på E6 norrut och två körfält söderut. Järnvägsbron ska vara klar till sommaren 2023.

Information om det aktuella trafikläget finns i Trafiken.nu-appen.