Finns att ladda ner nu. Den nya parkeringsappen Parkering Göteborg ska göra det både enklare att hitta till och betala på Göteborgs kommunala parkeringar. ”Vi tror att nya appen kan bidra till att göra staden mer tillgänglig”, säger Maria Berntsson, kommunikationschef på Parkeringsbolaget.

Betala för den tid du parkerar, hitta parkeringar, få hjälp att hitta till parkeringar. Göteborgs Stads nya parkeringsapp ska underlätta för människor som behöver köra till och parkera på stadens kommunala parkeringsplatser.

Genom appen betalar man för den tid man står parkerad och det finns möjlighet att välja stopptid för parkeringen. I appen finns en karta som visar var det finns parkeringar och var man har parkerat tidigare. Det går att registrera flera olika betalkort och upp till tio fordon.

Tekniska hjälpmedel som underlättar
Den tidigare parkeringsappen hade över 200 000 aktiva kunder och enligt Parkeringsbolaget är det tydligt att fler och fler väljer att betala parkering via en app i stället för med mynt eller kort.

– Göteborg växer så det knakar och under lång tid framöver byggs det intensivt i centrala stan. Vi vet att det kommer att bli svårare att ta sig fram och tekniska hjälpmedel är ett sätt att göra det enklare, säger Maria Berntsson, kommunikationschef på Parkeringsbolaget.

Den gamla appen fortsätter att fungera ett tag till, användare kommer att informeras om att det är dags att ladda ner den nya appen. Uppgifterna i den gamla appen förs i de flesta fall över när användaren loggar in i den nya. Den som redan nu laddar ner den nya appen kan slänga den gamla.

Har du frågor om appen Parkering Göteborg – kontakta Parkeringsbolagets kundtjänst.