Nu är det klart vilket företag som ska trafikera flexlinjen i Majorna och Linnéstaden. Efter en omgjord upphandling och fortsatta överklaganden har Sandarna Transporter AB tagit hem jobbet. Trafiken planeras komma igång i november eller december.

Redan för lite mer än två år sedan var det avgjort att Orusttrafiken hade vunnit upphandlingen om att trafikera den nya flexlinjen i Majorna och Linnéstaden. Ärendet överklagades och upphandlingen fick göras om i enlighet med ett beslut av länsrätten.

Startar i slutet av året

Även den här gången har upphandlingen stött på patrull. Den här gången gällde det själva upphandlingsunderlaget, som underkändes av en av konkurrenterna om uppdraget, Göteborgs Buss AB. Men när de drog tillbaka sin överklagan kunde processen fortsätta.

− Nu har vi skrivit avtal med Sandarna Transporter AB och flexlinjen ska komma igång i slutet av året. Exakt när beror på hur snabbt det går att få fram bussar, eftersom det här är specialtillverkade fordon, säger Flexlinjens chef Bengt Knutsson.

Fler linjer på gång

När den nya flexlinjen har kommit igång är Tuve-Säve och Kärra-Rödbo de enda stadsdelarna i Göteborg som fortfarande saknar flexlinjer. Men planer finns och förprojekteringen är inledd.