Tysta och attraktiva elbussar. Behaglig ljudnivå, möjlighet att ladda mobilen ombord och tilltalande miljövänlig. Det är några av omdömena när linje 55:s resenärer fått utvärdera resorna med de nya elbussarna. Bara under sommaren gjordes 275 000 resor.

Trafiken på linje 55 mellan Lindholmen och Chalmers startade i mitten av juni, med tre elbussar som drivs av förnybar el och är energieffektiva, tysta och helt utsläppsfria. Övriga bussar är så kallade laddhybridbussar som drivs med el under cirka 70 procent av resan.

När Västtrafik intervjuade kunderna om några av de 275 000 resor som gjordes under sommarmånaderna fick elbussarna goda betyg. I stort sett samtliga tillfrågade är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa. Nio av tio upplever ljudnivån ombord på bussen som behaglig och sex av tio säger att den miljövänliga driften gör linjen mer attraktiv.

Över huvud taget spelar elen en framträdande roll på linje 55, inte minst vad gäller servicen ombord. 75 procent av kunderna anser att usb-uttag för laddning av mobila apparater är viktigt och fyra av tio kunder tycker detsamma om gratis wifi.

De nya hållplatserna som Västtrafik utvecklat vid Götaplatsen, Chalmers och Johanneberg får goda omdömen. Inte alla känner till den nya inomhushållplatsen vid Teknikgatan, men de som gör det gillar möjligheten att stiga av och på inomhus.