Ökad trygghet och bättre service. Två våningar och en yta på 1.400 kvadratmeter. Kiosk, kafé, butiker, frisör och medborgarkontor. Nybyggda Frölunda resecentrum satsar på service till de tusentals människor som passerar platsen varje dag. Lördag den 23 mars är det invigning.

− Vi vill öka resenärernas komfort och tillgång till service, oavsett om de är här mellan spårvagns- eller bussbyten eller om platsen är starten eller målet för resan. Det handlar också om att förbättra tryggheten och säkerheten, säger Stefan Ekman, infrachef på Västtrafik.

Frölunda torg är redan i dag en viktig punkt i kollektivtrafiken och många byter buss eller spårvagn här. På Västtrafik räknar man med att resandet till och från platsen kommer att öka kraftigt de närmsta åren, från dagens 9,5 miljoner resor per år till 14 miljoner resor år 2020.

Polisen har egen lokal
Planer på ett resecentrum har funnits sedan det stod klart att Frölunda torg skulle byggas om.

− Bussterminalens dåvarande, mindre byggnad höll inte måttet, och vi insåg att det skulle kännas som en baksida när allt annat var ombyggt och upprustat, säger Stefan Ekman.

I Frölunda resecentrum huserar vid sidan av kiosk, lättare matservering och butiker även ett nytt medborgarkontor för stadsdelarna Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo.

På andra våningen har polisen en egen lokal.

− Det kommer att göra det möjligt för polisen att möta medborgarna på ett nytt sätt, säger Stefan Ekman.

Invigning med Stefan Odelberg
Invigningen äger rum på lördag klockan 12.00. Då blir det blir traditionsenlig bandklippning, tal och underhållning. Konferencier för dagen är magikern Stefan Odelberg.

På måndag öppnar lokalerna för allmänheten.

Frölunda resecentrum har kostat 69 miljoner kronor att bygga.

2DB4.jpg