Kan ge en, två eller tre stjärnor. För att uppmuntra arbetsplatser att göra det lätt för medarbetarna att ta cykeln har trafikkontoret tagit fram utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats. Nytt för i år är kategorin Årets rookie.

Arbetsplatser med minst tio medarbetare kan delta i årets omgång som pågår fram till 31 augusti. Alla som deltar får – beroende på hur cykelvänliga de är – en utmärkelse med en till tre stjärnor enligt särskilda certifieringskriterier.

Dessutom utses Årets cykelvänligaste arbetsplats och Årets cykelidé. Nyanmälda för i år deltar också i kategorin Årets rookie.

Certifiering ger emaljskylt
– Förra året blev en riktig succé med över hundra deltagande arbetsplatser. Med nyheten Årets Rookie hoppas vi kunna locka ännu fler till att göra sin arbetsplats, och i förlängningen hela vår stad, cykelvänlig, säger Eva Eriksson, marknadskoordinator på trafikkontoret.

En jury med representanter från näringslivet och Göteborgs Stad bedömer deltagarnas insatser. Alla arbetsplatser som lyckas bli certifierade får en emaljskylt att sätta upp på väggen. Prisutdelningen för Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets cykelidé och Årets rookie sker 20 september.