En tredje omgång av utställningen INFRA öppnar till helgen på Göteborgs Stadsmuseum. Då får göteborgarna möjlighet att bekanta sig med de pågående stora byggprojekten, till exempel Götatunneln. Det blir en mer jordnära utställning om människor och kommunikation.

Visionerna i den så kallade Göteborgsöverenskommelsen börjar bli verklighet och första etappen av Kringen är klar och bygget av Götatunneln har dragit igång ordentligt. Därför vill Vägverket och Trafikkontoret åter ge göteborgarna en chans att se var det är som händer med de stora infrastrukturprojekten i Göteborg.

– Det finns ett behov att informera vad som händer innanför de stora inhängnaderna. Göteborgarna ser bara blåa staket idag där tunneln byggs, säger Leif Strandberg på Vägverket Region Väst.

Lördag den 2 mars öppnar utställningen INFRA på Stadsmuseet för tredje gången. Denna gång kommer byggprojekten att visas i en lite mer jordnära utställning om människor, kommunikationer och möten. Men även nya projekt, som till exempel Citytunneln för tågtrafik under Göteborg, visas.

– Målsättningen är att hålla göteborgarna välinformerade i de olika skeendena i bygget, säger Leif Strandberg.