Kan vara på plats i mars. Efter 25 år vid Skeppsbron flyttas det flytande parkeringshuset P-arken till Lilla Bommen. Vid Skeppsbron byggs i stället en helt ny parkeringsanläggning i samband med utvecklingen av den nya stadsdelen nära vattnet.

Den nya parkeringsanläggningen vid Skeppsbron kommer byggas under en ny kaj och för att göra plats för den måste P-arken flyttas.

Behovet av parkeringsplatser vid just Lilla Bommen är extra stort eftersom många parkeringsplatser i området försvinner vid byggandet av den nya Hisingsbron. Att P-arken hamnar just här har även en praktisk förklaring.

”Denna lösning var den bästa”
– Det är betydligt svårare att flytta P-arken än vad man kanske tror. Lilla Bommen ligger i närheten och har ett akut behov av ersättningsplatser i och med att två parkeringshus behöver rivas då man inleder arbeten av nya Hisingsbron. Vi har utrett olika alternativ för att lösa ersättningsplaster och kommit fram till att denna lösning var den bästa, säger Richard Nayar, projektledare på Parkeringsbolaget.

Själva flytten utförs av Skanska.

– Det är jättekul att ha fått det här uppdraget, särskilt med tanke på att det är just ett landmärke. Det är en bit göteborgsk historia som vi ska flytta, säger Jan Karlsson, projektchef på Skanska.