Fyra chanser kvar att belönas för tips om god granne. I februari drog kampanjen igång för att utse Göteborgs bästa granne. Nu har en av de som nominerat sin granne belönats. Varje månad till den stora finalen i augusti är de, som nominerat någon, med i utlottning av priser. Något som ska uppmuntra fler att skicka in namn.

Det är många som tycker att det finns någon i kvarteret som håller rent och snyggt utanför sin tomtgräns. Men det är inte bara den som utses till Göteborgs bästa granne som prisas, utan även några av dem som lämnar in nomineringar.

En skottkärra till Madelene Hillman
Varje månad kommer de som nominerar en granne att delta i en utlottning av trädgårdsredskap, den här gången en skottkärra. Första vinnare är Madelene Hillman, som nominerade en granne under mars månad.

– Jag tänkte på min granne direkt när jag hörde om tävlingen. En granne som alltid ser till att skotta, grusa och hålla rent men också är hjälpsam. Helt enkelt världens bästa granne, berättar Madelene Hillman.

”Göteborgs bästa granne” pågår från 25 februari till 30 augusti 2011. Vinnaren utses av en jury och belönas med en grillfest, värd 5 000 kronor, ordnad av mästerkocken Bengt Sjöström.

Nomineringar kan göras till 30 augusti
Trafikkontoret, kretsloppskontoret och miljöförvaltningen vill gemensamt uppmuntra och uppmana göteborgarna att ta sin del av ansvaret och uppmanar fler att nominera.

145 nomineringar kom under mars, men endast 41 var fullständigt ifyllda i nomineringsformuläret, så kom ihåg att lämna fullgoda uppgifter. Bland de som nominerar lottas ett pris ut också 2 maj, 1 juni, 1 juli och 1 augusti.