Chans att ställa egna frågor om stadens byggprojekt. Är du nyfiken på de byggprojekt som pågår i Göteborg? Då är Framtidsdagen för dig. Den 16 september blir det framtidspromenad utmed älven med möjlighet att ställa frågor och få information av de som bygger i staden.

För andra året i rad arrangerar Göteborgs Stad, Västsvenska paketet och Trafikverket Framtidens dag. Förra året blev en succé och lördagen den 16 september hoppas man blir lika lyckad.

‒ Många av oss passerar varje dag de byggplatser som finns runt om i Göteborg. De väcker så klart funderingar och frågor. Den här dagen får alla en möjlighet att ställa sina egna frågor och få en bild av hur framtidens Göteborg kommer att se ut, säger Sara Hellman som är kommunikatör på Västsvenska paketet.

Utmed älven kommer en snitslad promenad ta besökarna till de största byggprojekten. Vid de olika stoppen finns det möjlighet att träffa och ställa frågor direkt till de som planerar och bygger.

Med eller utan guide
‒ Du kan prata med de som sänker ner E45:an för att bygga en tunnel eller de som planerar och bygger nya hus vid Centralenområdet, tågtunneln Västlänken och det nya området Älvstaden. Du kan också lära dig mer om dåtiden hos arkeologerna som grävt ut Nya Lödöse i Gamlestaden.

Promenaden kan göras på egen hand eller med guide. Om du går själv rekommenderar Sara Hellman att du börjar i Älvrummet där det finns promenadkarta och poängpromenadformulär att hämta ut.

‒ Sedan fortsätter du till Hisingsbron strax bredvid. Därefter fortsätter vandringen längs Drömmarnas kaj där stationerna med information ligger som ett pärlband längs vägen.

Sist på framtidspromenaden ligger bygget av Marieholmstunnel med besök inne på arbetsplatsen där den andra tunneldelen just nu byggs.

‒ Förhoppningsvis kommer vandringen visa hur de enskilda projekten faktiskt hänger ihop.

Sara Hellman berättar att alla ska känna sig välkomna och att dagen även innehåller fika, ansiktsmålning och möjlighet att klättra i grävmaskiner.

‒ Vi hoppas att framtidspromenaden kan öka förståelsen och intresset för vad allt spännande som händer och kommer hända i Göteborg, säger hon.