Guidade båtturer när jättefartyget anlöper. Den 22 december gör världens största containerfartyg entré i Göteborgs hamn. Samma dag erbjuds göteborgare och andra intresserade möjligheten att få se bjässen på nära håll. Fyra guidade båtturer står på programmet och det är först till kvarn som gäller.

Med en längd på 396 meter och en bredd på 59 meter är det nybyggda containerfartyget MSC Maya störst i klassen. Hela 19 224 containrar får plats ombord.

Senast ett jättefartyg av liknande modell anlöpte Göteborg var intresset stort. Därför ordnas även den här gången ett antal guidade båtturer för den som vill se fartyget från första parkett.

− Genom att erbjuda guidade båtturer får vi också chans att berätta mer om hamnens roll idag och om det viktiga jobb som MSC Maya och andra fartyg gör för svensk industri, säger Cecilia Carlsson, kommunikationschef Göteborgs hamn.

120 personer per guidad tur
Fartyget beräknas dyka upp i hamnen vid sjutiden på morgonen den 22 december och ligga kvar i ungefär ett dygn. De guidade turerna äger rum samma dag klockan 11.00 och 12.30. Varje båt kan ta ungefär 120 personer per avgång och biljetter bokas via Sjöfartsmuseet.

Den som i stället vill kolla in fartyget från land gör det bäst från Långedrag, Nya varvet eller Älvsborgsbron.