20-procentig ökning. P-bolaget ökar tillgången på p-platser där bilisterna kan ladda sin elbil under parkeringstiden. Med sex nya elladdplatser på Heden, nära korsningen Engelbrektsgatan och Södra Vägen, finns nu totalt 35 publika elladdplatser i Göteborg.

Ett av P-bolagets mål är att öka det hållbara resandet. Nu väljer man att bidra till Göteborgs Stads satsning på elbilar genom att skapa sex nya, centralt belägna, publika laddplatser.

På platserna vid Heden kan bilister med elbilar parkera samtidigt som de laddar sin bil med el. Själva parkeringen är avgiftsbelagd, men laddningen är gratis.

Efterfrågan väntas öka
Totalt har Göteborg 35 publika och omkring 80 förhyrda elladdplatser.

– Hittills har efterfrågan på publika elladdplatser inte varit så stor eftersom många av elbilarna i Göteborg ägs av Göteborgs stad. Men vi följer utvecklingen, det är mycket möjligt att behovet av publika elladdplatser kommer öka, säger Hans Adolfsson, affärsutvecklare på Göteborgs Parkeringsbolag.

De nya elladdplatserna ligger på Heden, vid korsningen Engelbrektsgatan och Södra Vägen, och där är p-avgiften 12 kr/timmen alla dagar mellan 08 och 22, övrig tid 2 kr/timmen.