Förslagen ska vidare till beslut. Utredarna av betalstationerna i Backa har haft bråda dagar sedan de för några veckor sedan bjöd in Backaborna för att visa hur de bearbetat deras idéer och förslag. Nu har gruppen finjusterat förslagen ytterligare. Idag fredag och i morgon lördag visas förslagen på Selma Center en sista gång innan de i nästa vecka skickas vidare för beslut.

– Våra folkvalda beslutsfattare står inför en mäktig uppgift att ta till sig materialet och att avgöra frågan om trängselskattens framtid i Backaområdet, säger utredningens sakkunnige professor Jonas Eliasson.

På fredagen öppnade mottagningen på Selma Center för intresserade att ta sista chansen att lämna synpunkter. På torsdag i nästa vecka, den 6 februari, ska förslagen lämnas över till styrgruppen för Västsvenska paketet

Välkomna till Selma Center, Selma Lagerlöfs Torg 25 på fredag den 31 januari klockan 12-16 och på lördag den 1 februari klockan 10-14.

Stadsdelsnämnden i Norra Hisingen ska också ta ställning till förslagen på ett extrainsatt möte i Backa kulturhus tisdagen 4 februari klockan 16. Mötet är öppet för allmänheten och det finns möjlighet att ställa frågor.