Unik chans för göteborgarna. För första gången kommer besökare att få titta in i Marieholmstunneln, den nya älvförbindelsen som ska stå färdig 2020. Smygöppningen är nu på lördag och bussar kommer att gå i skytteltrafik från Läppstiftet.

På lördag arrangeras Framtidsdagen, en informationsmässa utomhus mellan 10.00 och 14.00 där besökarna får reda på hur det framtida Göteborg kan komma att se ut.

Vid Läppstiftet (Lilla Bommen 1) samlas företagare, organisationer och utställare knutna till de stora projekten i Västsvenska paketet och Centralenområdet, som Västlänken, E45 Götaleden och Hisingsbron.

Något för alla åldrar
På Framtidsdagens evenemangsområde Framtidstorget kommer det att finnas saker att göra för alla åldrar. Den ideella organisationen Superhjältar mot cancer är på plats för att träffa de yngre besökarna. Det kommer också att bli ansiktsmålning, fiskdamm och andra barnaktiviteter.

– Det ska vara roligt och spännande att komma hit. Här visar vi upp morgondagens Västsverige för alla intresserade, säger Åke Lundgren, presskommunikatör för Västsvenska paketet.

Från evenemangsområdet vid Läppstiftet går det gratisbussar till byggarbetsplatsen vid Marieholmstunnelns mynning i Tingstad på Hisingen. Det går också att cykla eller gå direkt dit. På plats får allmänheten en unik möjlighet att titta in i tunneln på nära håll.

Byggarbetsplatsen är öppen för besökare mellan klockan 11.00 och 14.00. Det är första gången besökare kommer att få titta in i Marieholmstunneln, den nya älvförbindelsen som ska stå färdig 2020. Besökarna kommer bland annat att få gå in en liten bit i den platsbyggda delen av tunneln.

Hoppas på aha-upplevelse
Eric Öbo, även han kommunikatör för Västsvenska paketet, berättar hur viktigt det är att nå ut med informationen till göteborgarna och alla andra som är intresserade. Västsvenska paketet har flera mål – som ökad konkurrenskraft för näringslivet, smidigare pendling, kraftigt förbättrad kollektivtrafik och en större arbetsmarknadsregion.

– Vi hoppas att besökarna ska få en aha-upplevelse både vid evenemangsområdet och såklart när de får chansen att komma till tunneln. Det är jättecoolt, jag har själv inte varit inne där tidigare. Hela Västsvenska paketet kommer att möjliggöra för alla som ska till eller ifrån Göteborg att transportera sig smidigare, det gör att fler kan pendla och att man kan bygga ut med bostäder och kontor i stråken runt om i Göteborg, säger Eric Öbo.