Jultelefonen öppen 12–21 december. Behöver du resa med färdtjänst på julafton? Då ska du boka din resa i tid. 12 december öppnar serviceresors jultelefon för bokningar.

Förra året på julafton utförde serviceresor ungefär 3 500 resor.

– Det är inte fler som reser med oss på julafton än en vanlig vardag, men mönstret skiljer sig åt. Resandet blir väldigt koncentrerat till vissa tider under julen, säger Emma Qvarfordt, enhetschef på serviceresors kundservice och julsamordnare.

Är de som vill boka färdtjänst för sent ute är alltså risken att det inte går att få tag på resa just den önskade tiden.

– Ringer man första dagen – vilket många gör – har man bättre förutsättningar att få resa när man vill.

Går ej boka via app
Det är telefon som gäller för dig som vill boka färdtjänst under julen. Det är inte möjligt att boka via app eller internet.

– Vi behöver få mycket information vid bokningen. Vi frågar om det finns hiss där du ska, vilken våning, och vi efterfrågar telefonnummer till den du besöker. Det är viktigt med korrekta uppgifter så att resan blir så bra som möjligt, säger Emma Qvarfordt.

Nej tack till vit jul
Många andra går och hoppas på en vit jul, men inte serviceresor.

– Nej, det gör vi faktiskt inte. Snön går inte så bra ihop med trafik ute på landet och till sommarstugor. Vi ser helst att det inte snöar, säger Emma Qvarfordt.

Flexlinjen går som lördagstrafik på jul- och nyårsafton. Under julens röda dagar körs Flexlinjen inte.