Flex Extra Väst heter den nya flexlinjen som börjar köra i Frölunda, Tynnered och Högsbo från den sjunde november. Tynnereds flexlinje som startade i juni har blivit en succé och det senaste tillskottet i flexlinjenätet ska avlasta flexbussarna i Högsbo, Tynnered och Frölunda

Pensionärerna i Tynnered reser flitigt med sin nya flexlinje. Många gånger får passagerare vänta till nästa tur för att bussen är full.

Avlastar övriga linjer

Därför startar Färdtjänsten och Västtrafik nu en ny linje som ska avlasta linjerna i Högsbo, Frölunda och Tynnered.

– Flex Extra Väst börjar köra den sjunde november i Högsbo, Frölunda och Tynnered för att avlasta de delar där folk reser mest, säger Bengt Knutsson, projektledare på Färdtjänsten.

Kör mellan områdena

Flex Extra Väst ska gå i Järnbrott runt Bildradiogatan, Rundradiogatan och Radiotorget, och även till Musikvägen och Mandolingatan. Sedan kommer den att köra runt Smycketorget och de andra ädelstensgatorna. Den stannar också på Frölunda Torg dit de allra flesta åker.

– De som bor i de här områdena får en tätare trafik och kommer att kunna åka mellan områdena. Det går till exempel att åka från Mandolingatan till Järnbrottshemmet, och även från smyckeområdet till Järnbrottshemmet. Detta går inte med de andra flexlinjerna, säger Bengt Knutsson.

Ännu ingen flex till Näset

– Flex Extra Väst kommer dock inte att hjälpa till på Näset. Vi har försökt få området att bli lagom stort så att resenärerna inte ska behöva åka så länge, då väljer vi ut vägar där folk reser mest, säger Bengt Knutsson.

Men om det så småningom sätts in ytterligare en flexbuss i Tynnered kommer den med största sannolikhet att också gå ända ut till Näset.

Vem kan resa med flexlinjen?

Alla pensionärer och förtidspensionärer kan resa med flexlinjen. Men eftersom du måste vara registrerad hos Färdtjänsten måste du lämna en anmälan där.

Har du färdtjänst är det redan klart och bara att ringa.

Anmälningsblanketter får du hos Färdtjänsten, telefon 41 95 90 eller på Internet (se länken nedan)