Binder samman staden. Det har tagit sin tid att bygga, men nu står Stenpirens resecentrum äntligen tillräckligt klart för att invigas och fylla sin unika funktion: att binda samman kollektivtrafikens bussar, båtar och spårvagnar på ett och samma ställe i centrala Göteborg. Lördagen 13 februari är det festlig invigning.

Hundratals pålar har bankats ner i botten på älven för att bära upp den nya byggnad som nu vilar där vågorna tidigare skvalpade. Stenpirens resecentrum är därmed ett av de första tecknen på den förvandling som hela den södra älvstranden står inför de kommande åren.

Fritt wifi och mobilladdning
Här möts nu sex busslinjer, två spårvagnslinjer och två båtturer som dagligen raskt kan ta tusentals göteborgare vidare inte bara till de mest intensiva delarna av centrum och norra älvstranden, utan också vidare i regionen.

Vid det nya resecentrumet finns en rymlig vänthall med butik, café och restaurang, men också service som bankomat, toaletter, fritt wifi och möjlighet att ladda mobiltelefonen.

Invigningen äger rum i morgon lördag 13 februari mellan klockan 11 och 14. Det blir aktiviteter för alla åldrar, som bland annat ansiktsmålning, musik på scen och standup. Festligheterna börjar klockan 11 och den officiella invigningen startar klockan 12.