På webbplatsen www.evenemangstrafiken.nu informerar Trafikkontoret om bästa sättet att ta sig fram när det händer mycket i stan. Det är kul med evenemang, men det innebär också att det kan vara svårare att köra bil i stan.

Här är några av sommarens stora evenemang i Göteborg:

På Frihamnspiren, Göteborgs nyaste konsertarena, spelar Kalasturnén den 17 juli. Dit är det bäst att åka kollektivt, eller promenera över Götaälvbron.

20.000 deltar i O-ringen

O-ringen, en orienteringstävling med cirka 20.000 deltagare, invigs den 18 juli på Götaplatsen. Deltagarna bor på Hisingen, så det blir mycket trafik till och från de olika tävlingsetapperna: Partille 19 juli, Kungälv 20 juli och Lindome 23 juli.

Göteborgsetapperna sker i Skatås 21 juli och i Torslanda 22 juli. Parkeringsmöjligheterna är små så undvik att köra bil till tävlingsområdena.

Åk kollektivt, båttrafiken över älven går med förstärkt turtäthet och till Skatås kommer du bäst med spårvagn linje 5.

Under Göteborgskalaset 6-14 augusti fylls stan som vanligt av glada människor, och när startskottet för EM-loppet går den 8 augusti får trafiken maka på sig under cirka två timmar.

Vägarbeten hindrar också

På några platser sker gatuarbeten som också kan störa sommartrafiken. Åkareplatsen, som får sina spår upprustade, är den mest centrala byggarbetsplatsen.

På webbplatsen www.evenemangstrafiken.nu hittar du fler evenemang och tips kring trafiken (se länken nedan).

Njut av evenemangen utan att behöva bekymra dig om köra bil i en ofta knölig stadstrafik eller att försöka hitta p-platser. Ställ bilen hemma och ta bussen eller spårvagnen in till stan.

Tar du ändå bilen, parkera den i de stora p-anläggningarna i Gårda eller p-husen i centrala stan. Tänk också på att kollektivtrafiken kan få ändrade turer under evenemang.

Dagsfärsk information om kollektivtrafiken hittar du på www.vasttrafik.se (se länken nedan).