Vill nå ut till fler. Trafik Göteborg kompletterar sitt nyhetsbrev med en filmsatsning. Varje fredag släpps en ny film på sociala kanaler om den kommande veckans största trafiknyheter. “Vi tror att fler kommer att bli uppdaterade om vad som händer trafiken”, säger Magnus Vennersten, kommunikationsansvarig.

Trafik Göteborg: Här kan du se första Veckans trafik

Det pågår en stor stadsutvecklingsprocess i Göteborg som gör att det händer mycket i trafiken. Varje fredag skickar Trafik Göteborg ut ett nyhetsbrev med nästa veckas större händelser i trafiksystemet.

– Vi sprider mycket information i våra sociala kanaler och vi har märkt att många har lättare att ta till sig den om det finns en speakertext och rörlig bild. I första hand kanske man inte läser ett nyhetsbrev, man vill ha den mer lättillgängliga informationen.

Veckans trafik

 Därför har Trafik Göteborg gjort en filmsatsning som heter Veckans trafik. Där lyfts kommande veckas största trafiknyheter och heta snackisar.

– Jättespännande, jag hoppas att det kommer att bli ett bra utfall och att många tittar på filmsnutten. Det är ett bra sätt att informera dem som rör sig i trafiken. Vår plan är att publicera en ny film varje fredag, parallellt med det vanliga nyhetsbrevet. Vi ska göra en utvärdering av filmsatsningen om några månader, säger Magnus Vennersten.

Allmänheten kan lämna förslag

Allmänheten kan ge förslag på ämnen och frågor som kan tas upp i filmen. Det enklaste sättet att nå redaktionen på Trafik Göteborg är att använda sig av kontaktformuläret på Trafik Göteborg

Trafik Göteborg är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Trafikverket och Västtrafik.