Räkna med köer och längre restider nästa helg. Renoveringen av Tingstadstunneln har kommit halvvägs och går nästa helg över till andra tunnelröret. Tunneln kommer därför att vara helt stängd från lördag kväll 25 mars fram till lunch på söndag 26 mars. Trafiken leds om via Älvsborgsbron och Marieholmstunneln och bilister uppmanas att köra andra vägar, på andra tider eller välja annat färdsätt.

Renoveringen av Tingstadstunneln har pågått sedan april förra året. Tunnelns ena rör är stängt och E6-trafiken går dubbelriktad i det andra röret med ett körfält öppet i varje riktning. All annan trafik leds om via Marieholmstunneln.

”Har fungerat bättre än väntat”

– Om vi tittar generellt så har trafiken genom Tingstadstunneln fungerat bättre än förväntat och det har även de nya resvägarna, säger Robin Holmér, analytiker på Trafik Göteborg, och fortsätter:

– Men självklart har begränsningen genom tunneln lett till längre restider, framför allt klockan 7 – 9 och 15 – 17 på vardagar. Dessutom kan vi se att eftermiddagarna överlag är värre än på morgonen.

Håll koll på trafiken.nu

Tunneln kommer att vara helt stängd från klockan 18 på lördag kväll 25 mars fram till klockan 12 på söndag 26 mars.

Som bilist bör du vara ute i god tid och planera resan extra noga. Kolla i Trafiken.nu-appen före avresa för att se var köerna är just nu. Om du åker kollektivt så sök din resa i Västtrafiks To Go-app

Klart i höst

När omläggningen nästa helg är klar gäller samma lösning som tidigare men trafiken går då i det östra röret istället för det västra. Renoveringen har hittills gått enligt plan och väntas bli klar i höst.