Trafikkontoret i Göteborg har nu fått ännu ett pris för sin miljövänliga resepolicy. Förra året var det på nationell nivå. Den här gången handlar det om en europeisk utmärkelse. Vinnaren tillkännagavs under en konferens i spanska San Sebastian på torsdagen.

− Vi har hållit på med det här länge. Vår resepolicy har funnits sedan 2002. Jag tror att uthållighet och tydlighet är två förklaringar till att vi vinner det här priset, säger Petter Kjellgren från trafikkontoret som är på plats i San Sebastian.

Prissumma på 1.000 euro

1E8E_2.jpg
Utmärkelsen heter Pan-european workplace mobility award och delades ut under konferensen ECOMM i spanska San Sebastian. Själva priset består av en statyett och 1.000 euro. Pengar som ska användas inom den vinnande organisationen för att fortsätta jobba miljöinriktat.

− Vad vi ska göra med pengarna har vi inte bestämt än. Men nu när vi har vunnit får vi förstås sätta oss ner och fundera ut något, säger Petter Kjellgren.

Vill vara gott exempel

Målen i trafikkontorets resepolicy är bland andra att minska energianvändningen, vara kostnadseffektiva och att fungera som ett gott exempel för andra förvaltningar och företag.

− Bilpool, en policy för resande i jobbet och att ta bort parkeringsplatser är några element i vår resepolicy som har fått tydliga effekter på miljön, säger Petter Kjellgren.

Fyra bidrag i finalen

26 bidrag från hela Europa var ursprungligen anmälda till tävlingen. Till finalen kom tillsammans med trafikkontoret även ett köpcentrum i England, ett kemiföretag i Schweiz och ett dataföretag från Rumänien.

Fotnot:
ECOMM står för European Conference on Mobilty Management.