Natten mellan den 9 och 10 november blir det en omfattande trafikomläggning vid Lilla Bommen i och med bygget av Götatunneln. Då startar Vägverket Region Väst arbetet med att frilägga den del av Mårten Krakowgatan som ska schaktas ner för att möta bergtunneln från Kvarnberget.

Trafiken på Mårten Krakowgatan flyttas närmare centralstationen under cirka ett år. Detta är den tredje av totalt åtta omfattande trafikomläggningar som kommer att ske fram tills att Götaleden tas i bruk om drygt tre år.

– Det blir inga direkta störningar i trafiken, säger Peter Behrman, informatör på Vägverket Region Väst.

384C.jpg

Följ bygget av Götaleden via webben

Sedan i augusti går det att följa bygget av Götaleden via Vägverket Region Västs webbplats där fyra webbkameror ger uppdaterade bilder varje minut.

Två av webbkamerorna visar arbetet som pågår på Mårten Krakow-gatan vid Operan. En kamera är riktad åt väster och en åt öster. Den tredje kameran sitter på taket på Folkets Hus och den fjärde vid Rosenlundsverket.

Bygg-nytt

I berget under stora hamnkanalen har man nu hunnit spränga 600 av totalt 2000 meter. Bergtunneln är färdigsprängd och har nått Järntorget i november 2003.

För två veckor sedan gjordes den hittills största gjutningen i Götaledsprojektet då en del av tunnelbotten till ingången i tunneln vid Järntorget gjöts. Betong motsvarande 100 betongbilar användes.