Både Trafikkontoret och Liseberg blev tagna på sängen. De hade inte förväntat sig en sådan tillströmning.

– Det var ingen som trodde på så mycket folk, säger Eva-Britt Andersen, som ansvarar för evenemangsplanering på Trafikkontoret.

Det är speciellt under helgerna det kört ihop sig i trafiken. Köerna har ringlat långa kring bland annat Korsvägen och på kort tid har alla Lisebergs parkeringsplatser och p-platserna i Focus tagit slut.

Besöksrekord

”Jul på Liseberg” passerade redan i söndags fjolårets besökssiffra på 418 000 personer. Att det blir trafikproblem är inte så konstigt eftersom nästan alla besökarna kommer på helgen och mellan klockan 15 och 19 för att se alla lamporna i mörkret. Under sommaren kommer besökarna under hela dagen så det blir inte alls lika många människor på en gång.

De senaste helgerna har nöjesparken haft omkring 50 000 besökare per dag. Det är lika stort som en Rolling Stones-konsert på Ullevi. Läget har förvärrats av att ombyggnaden av på- och avfarten på E6:an ännu inte är klar.
6416_3.jpg

Öppnat nya p-platser

Trafikkontoret har försökt underlätta under helgerna genom att gå ut med information, öppna extra parkeringsplatser vid Valhallabadet och att ha trafikvärdar som hjälper bilisterna hitta p-platser.

Trafikkontoret rekommenderar Lisebergsbesökarna att köra av E6:an vid Ullevi och parkera i Ullevigaraget eller på grusplanen vid Valhallabadet.

Eva-Britt Andersen räknar med att det inte blir lika stora problem nästa år. Då är alla mer förberedda på besöksanstormningen menar hon.

Pelle Johannisson, marknadschef på Liseberg, hoppas att trafikfrågan kring Liseberg tas upp till diskussion och får en lösning.