Pendlarna till och från Alingsås och Kungsbacka kan se fram emot en rad förbättringar av tågen. Västtrafik investerar i nya toaletter och handfat, handikappramper och en ny högtalaranläggning mellan Göteborg och Alingsås. ”Vi förlänger också perrongerna så att vi från och med sommaren kan köra med längre trippelkopplade tåg”, säger Attila Ungvari på Västtrafik.

– Dessutom ska vi jobba ännu hårdare på att höja kvaliteten i resandet. Det gäller allt från punktlighet och störningsinformation till städning eller hur tågvärdarna uppträder, lovar Attila Ungvari som är chef för affärsområde regiontrafik inom Västtrafik Göteborgsområdet.

Bättre inomhusklimat

De äldsta pendeltågen mellan Göteborg och Alingsås är från 1985 och de nyaste från 1992. Elva av de gamla tågen får nu nya klimatanläggningar för att göra klimatet i vagnarna mer uthärdligt i sommarvärmen.

Klotter och sanering med starka lösningsmedel har slitit på färgen så därför ska tio gamla pendeltåg lackas om i Västtrafiks nya färger silver, grått och gult.

Fotnot:
Varje dygn görs 21.000 resor med Västtrafiks pendeltåg mellan Göteborg och Kungsbacka respektive Alingsås.