Det blir lättare att hålla koll på trafiken för dem som reser med kollektivtrafiken i Göteborgsområdet. Västtrafik har beslutat köpa in nya fordonsdatorer, informationsdisplayer och högtalare till ett värde av 17 miljoner kronor.

Redan idag får cirka 55 procent av Västtrafiks resenärer information i realtid om bland annat störningar och förseningar i trafiken med spårvagnar, bussar och båtar. Nu ska dels den tekniska utrustningen på Göteborgs Trafikinformationscentral uppgraderas, dels ska fler hållplatser förses med informationsdisplayer och högtalare.

Staten betalar 3/4

När åtgärderna är fullt genomförda kommer 80 procent av resenärerna att kunna ta del av trafikinformationen. Svingeln, Olskrokstorget, Kungsten och Kortedala Torg är några hållplatser i Göteborg som ska förses med utrustning.

I kranskommunerna gäller samma sak för bland annat Mölndals sjukhus, Nödinge centrum och Stenungsunds torg. Förutsättningen för att åtgärderna ska bli av är att staten, genom de pengar som avsatts för Göteborgsöverenskommelsen, svarar för 75 procenten av kostnaden. Västtrafik kommer att skjuta till de drygt fyra miljoner kronor som återstår.