Förbättrad och utökad tjänst. Tisdagen den 7 februari kommer en förbättrad version av Västtrafiks tjänst Reseplaneraren. Sökfunktionen har till exempel förbättrats för att ge fler förslag på alla direkta resor mellan två hållplatser.

Västtrafik har sedan introduktion i november förra året samlat in kundförslag om förbättringsområden av tjänsten.

– Vi har fått hundratals kommentarer och förslag på förbättringar från våra kunder och det är vi väldigt glada för. Den här gången har vi fått med några av de förändringar som varit mest efterfrågade, andra jobbar vi vidare med för att lösa, säger Mikael Faleke, webbansvarig på Västtrafik och projektledare för Reseplaneraren.

Fler resor synliga
Många av kundförslagen har handlat om att de har saknat turer bland sökresultatet i Reseplaneraren.

– Tidigare visades bara de snabbaste alternativen för en resa mellan två punkter. Nu visas alla direkta resor mellan två hållplatser, inte bara de som ger kortast restid, säger Mikael Faleke.

Den nya Reseplaneraren har också information om tillgängligheten i kollektivtrafiken bland annat om det finns rullstolsplatser på Västtrafiks fordon.

Nya appar
Dessutom kommer Västtrafik inom kort också att släppa nya app-versioner av Reseplaneraren för iphone och android-mobiler. Förutom den förbättrade sökfunktionen kommer de även att innehålla prisuppgifter om varje resa och det ska enkelt gå att betala resan med sms-biljett.

Det blir också mer information om vilka linjer som är tillgänglighetsanpassade, på vilka turer nattaxa gäller och vilka turer som måste beställas via telefon. Hittills har Västtrafiks reseplanerare laddats ner till cirka 257 000 mobiltelefoner.