Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2001-12-20]

Trafikproblem när Liseberg slår publikrekord

Liseberg Foto Stig Kälvelid

Både Trafikkontoret och Liseberg blev tagna på sängen. De hade inte förväntat sig en sådan tillströmning.

– Det var ingen som trodde på så mycket folk, säger Eva-Britt Andersen, som ansvarar för evenemangsplanering på Trafikkontoret.

Det är speciellt under helgerna det kört ihop sig i trafiken. Köerna har ringlat långa kring bland annat Korsvägen och på kort tid har alla Lisebergs parkeringsplatser och p-platserna i Focus tagit slut.

Besöksrekord

”Jul på Liseberg” passerade redan i söndags fjolårets besökssiffra på 418 000 personer. Att det blir trafikproblem är inte så konstigt eftersom nästan alla besökarna kommer på helgen och mellan klockan 15 och 19 för att se alla lamporna i mörkret. Under sommaren kommer besökarna under hela dagen så det blir inte alls lika många människor på en gång.

De senaste helgerna har nöjesparken haft omkring 50 000 besökare per dag. Det är lika stort som en Rolling Stones-konsert på Ullevi. Läget har förvärrats av att ombyggnaden av på- och avfarten på E6:an ännu inte är klar.
6416_3.jpg

Öppnat nya p-platser

Trafikkontoret har försökt underlätta under helgerna genom att gå ut med information, öppna extra parkeringsplatser vid Valhallabadet och att ha trafikvärdar som hjälper bilisterna hitta p-platser.

Trafikkontoret rekommenderar Lisebergsbesökarna att köra av E6:an vid Ullevi och parkera i Ullevigaraget eller på grusplanen vid Valhallabadet.

Eva-Britt Andersen räknar med att det inte blir lika stora problem nästa år. Då är alla mer förberedda på besöksanstormningen menar hon.

Pelle Johannisson, marknadschef på Liseberg, hoppas att trafikfrågan kring Liseberg tas upp till diskussion och får en lösning.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling