Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2019-05-31]

Trots gott om vatten behöver göteborgarna spara

Ledningsnätet räcker inte till. Trots att det har regnat en del och Göteborg har tillräckligt med vatten behöver göteborgarna spara under varma dagar. Orsaken är att ledningsnätets kapacitet blir otillräckligt när många använder mycket vatten.

Göteborgarnas vatten tas från Göta älv för att bli dricksvatten, så även om det blir torka finns det normalt sett gott om vatten. Däremot kan ledningsnätets kapacitet bli otillräckligt när många vattnar i trädgården och pooler. Därför uppmanar nu Göteborg Stads förvaltning kretslopp och vatten göteborgarna att vara sparsamma med dricksvattnet under varma vår- och sommardagar.

Lågt tryck i ledningarna förra sommaren
Förra sommaren hade stora delar av Sverige problem med vattenbrist och många kommuner införde bevattningsförbud. I Göteborg var förbrukningen hög och ledningsnätet hårt belastat, vilket resulterade i att vissa delar av staden fick ett lägre tryck i vattenledningarna. Kretslopp och vatten uppmanade till sparsamhet och göteborgarna hörsammade.

För att undvika att hamna i en liknande situation i år krävs att både privatpersoner och verksamheter hjälps åt att spara vatten.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges möte 21 november

Sändningen startar klockan 15.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling