Stort firande med hyresgäster, poliser och företagare. När nyheten att Gårdsten även i år tagit ett steg ner på polisens lista över utsatta områden bjöd Gårdstensbostäder på stort tårtkalas för alla hyresgäster, poliser och företagare. Vårt Göteborg frågade Gårdstensbostäders VD Michael Pirosanto hur det kändes att kunna ha det kalaset?

− Underbart! Vi serverade uppemot 500 bitar gräddtårta och alla var glada. Redan 2019 gick vi från att vara särskilt utsatt område till riskområde och i år tog vi ytterligare ett kliv ner till att vara utsatt område. Det betyder mycket för de som bor här och måste firas!

Vad tror du varit er framgångsnyckel?

− Om vi ska få ett bra samhälle måste alla vara med på resan. I 24 år har vi på Gårdstensbostäder arbetat tillsammans med hyresgäster, företagare och polis för att skapa ett bättre Gårdsten. I Gårdstensbostäders styrelse bor till exempel sex av sju ledamöter i Gårdsten. Det är unikt.

Vad är nästa kliv för Gårdsten och Gårdstensbostäder?

− Vi har precis antagit en grön vision som vi ska börja jobba efter. Det byggs enormt mycket i Gårdsten just nu och vi har flera byggprojekt på gång. Det är stor skillnad att bygga idag mot när jag kom till Gårdstensbostäder 1997. Då ville ingen bygga här – nu står byggarna i kö. Det är småhus, radhus, bostadsrätter, seniorboende och hyresrätter. Gårdsten kommer att bli en blandstad där du inte behöver flytta härifrån för att göra bostadskarriär. Samtidigt ska det alltid finnas hyresrätter som alla har råd att bo i. Det är viktigt.