Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-10-24]

Trygghetssatsningar för unga i Torslanda och Biskopsgården

Ny fritidsgård och fler vuxna som rör sig ute. Med förebyggande och utåtriktade åtgärder fortsätter Västra Hisingen med trygghetssatsningar för att hålla unga borta från gängkriminalitet och droger. Satsningarna sker i nära samarbete med de boende i stadsdelen.

– När det handlar om invånarnas trygghet finns inga kompromisser. Uthålligt arbete med långsiktig satsning på trygghetsbevarande aktiviteter är den enda vägen framåt och vi avser att prioritera verksamhet riktat till ungdomar i stadsdelen, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör i Västra Hisingen.

Bland trygghetssatsningarna ingår bland annat en ny fritidsgård i Torslanda, flera individuellt inriktade satsningar på unga i riskzonen, trygghetsvandringar, högskoleutbildade ungdomssekreterare ute bland invånarna och fortsatt nära samarbete med såväl bostadsbolagen som de boende i Biskopsgården.

 – Dessa satsningar på aktiviteter kostar stadsdelen resurser, men för varje satsning vi gör får vi alla i staden tusenfalt tillbaka. Bara att förhindra en misshandel med allt vad detta innebär betyder två miljoner intjänade kronor för samhället. Och då har vi inte räknat in alla övriga kostnader i mänskligt lidande, otrygghet och annat som tar lång tid att läka, säger Sergio Garay.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges budgetdebatt 13 november

Sändningen startar klockan 9.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling