Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2001-11-21]

Unikt möte om brottslighet

Foto: Anna Jolfors

Ett unikt möte om brottslighet arrangeras i Göteborg i början på december. 450 forskare, experter och politiker från flera länder möts för att diskutera brottslighetens utveckling i Västsverige.

Ett unikt möte om brottslighet arrangeras i Göteborg i början på december. 450 forskare, experter och politiker från flera länder möts för att diskutera brottslighetens utveckling i Västsverige.

Totalt möts i Göteborg den 6-7 december omkring 450 personer från hela landet och ytterligare några länder vid en konferens kring temat ”Att förebygga brott och rädsla, perspektiv, problem, politik”.

Då samlas internationella och svenska forskare, praktiker och tjänstemän från alla stadsdelar, politiker, eldsjälar och föreningsmänniskor, poliser, åklagare, lokala brottsförebyggare, representanter för kriminalvården, fastighetsägare, stadsplanerare, folk från justitiedepartementet och många andra som arbetar med brottsförebyggande åtgärder i vid mening.

Konferensen har i huvudsak två konkreta syften: Att få till stånd en dialog mellan praktikerna i Göteborgsområdet och framstående forskare kring brottsförebyggande arbete och kriminalpolitik. Att ge kunskap om brottslighetens utveckling i Västsverige mot bakgrund av nationell och internationell utveckling.

Arrangörer är Rådet Tryggare och Mänskligare Göteborg, Göteborgs stad och Forum för forskning om Trygg och Säker stad vid Göteborgs universitet och Chalmers.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling