Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2001-11-21]

Unikt möte om brottslighet

Foto: Anna Jolfors

Ett unikt möte om brottslighet arrangeras i Göteborg i början på december. 450 forskare, experter och politiker från flera länder möts för att diskutera brottslighetens utveckling i Västsverige.

Ett unikt möte om brottslighet arrangeras i Göteborg i början på december. 450 forskare, experter och politiker från flera länder möts för att diskutera brottslighetens utveckling i Västsverige.

Totalt möts i Göteborg den 6-7 december omkring 450 personer från hela landet och ytterligare några länder vid en konferens kring temat ”Att förebygga brott och rädsla, perspektiv, problem, politik”.

Då samlas internationella och svenska forskare, praktiker och tjänstemän från alla stadsdelar, politiker, eldsjälar och föreningsmänniskor, poliser, åklagare, lokala brottsförebyggare, representanter för kriminalvården, fastighetsägare, stadsplanerare, folk från justitiedepartementet och många andra som arbetar med brottsförebyggande åtgärder i vid mening.

Konferensen har i huvudsak två konkreta syften: Att få till stånd en dialog mellan praktikerna i Göteborgsområdet och framstående forskare kring brottsförebyggande arbete och kriminalpolitik. Att ge kunskap om brottslighetens utveckling i Västsverige mot bakgrund av nationell och internationell utveckling.

Arrangörer är Rådet Tryggare och Mänskligare Göteborg, Göteborgs stad och Forum för forskning om Trygg och Säker stad vid Göteborgs universitet och Chalmers.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling