Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2001-11-21]

Unikt möte om brottslighet

Foto: Anna Jolfors

Ett unikt möte om brottslighet arrangeras i Göteborg i början på december. 450 forskare, experter och politiker från flera länder möts för att diskutera brottslighetens utveckling i Västsverige.

Ett unikt möte om brottslighet arrangeras i Göteborg i början på december. 450 forskare, experter och politiker från flera länder möts för att diskutera brottslighetens utveckling i Västsverige.

Totalt möts i Göteborg den 6-7 december omkring 450 personer från hela landet och ytterligare några länder vid en konferens kring temat ”Att förebygga brott och rädsla, perspektiv, problem, politik”.

Då samlas internationella och svenska forskare, praktiker och tjänstemän från alla stadsdelar, politiker, eldsjälar och föreningsmänniskor, poliser, åklagare, lokala brottsförebyggare, representanter för kriminalvården, fastighetsägare, stadsplanerare, folk från justitiedepartementet och många andra som arbetar med brottsförebyggande åtgärder i vid mening.

Konferensen har i huvudsak två konkreta syften: Att få till stånd en dialog mellan praktikerna i Göteborgsområdet och framstående forskare kring brottsförebyggande arbete och kriminalpolitik. Att ge kunskap om brottslighetens utveckling i Västsverige mot bakgrund av nationell och internationell utveckling.

Arrangörer är Rådet Tryggare och Mänskligare Göteborg, Göteborgs stad och Forum för forskning om Trygg och Säker stad vid Göteborgs universitet och Chalmers.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling