Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Stadsutveckling

[Publicerad 2019-08-12]

Upprustningen av Brunnsparken har startat

Foto: Peter Svenson

Klart till våren. Upprustningen av Brunnsparken startade förra måndagen och den del av parken där arbetet sker är nu avspärrad. Arbetet ska vara klart våren 2020 och i juni nästa år är invigning planerad. 

Brunnsparken rustas upp för att bli en ljusare, grönare och en mer välkomnande plats. Parken ska i framtiden ha fler planteringar med blommande växter och grönska. Parken kommer att ha färre träd och flera träd har därför redan flyttats till andra ställen i staden.

– De träd som finns i Brunnsparken just nu kommer alla att finnas kvar. Dessutom kommer det att planteras nya som har tydliga årstidsvariationer, säger projektledare Johan Blomqvist, park- och naturförvaltningen.

Området avspärrat
Öppnare och tydliga gångstråk ska göra det enkelt att röra sig mellan hållplatslägena och den nya markbeläggningen gör parken mer tillgänglig. Det blir flera olika typer av sittplatser vid planeringarna och längs med kajen.

Området där arbetet pågår är avspärrat. På avspärrningen kommer nyfikna göteborgare och besökare att kunna läsa mer om projektet.

– Nu har markarbetet påbörjats, säger Johan Blomqvist.

Toalett saknas
I slutet av juni flyttades Brunnsparkens toalettbyggnad permanent till Azaleadalen i Slottsskogen.

– Den närmaste offentliga toaletten finns nu på Drottningtorget. Exakt var i Brunnsparken det kommer att finnas toaletter när parken öppnar är inte bestämt än, säger Johan Blomqvist.

Upprustningen påverkar inte kollektivtrafiken i området och Fontänbron och Fredsbron kommer hela tiden vara öppna för passage. Vid månadsskiftet mars/april nästa år är det tänkt att arbetet ska vara klart.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling