Fler platser än förra året. Är du sugen på att tjäna pengar och få arbetslivserfarenhet på höstlovet? För andra året i rad erbjuder Göteborgs Stad höstlovsjobb för stadens gymnasieelever. Ansökningen öppnar 1 september och jobben kommer sedan att lottas ut.

Anne Benson, verksamhetschef på arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Det är ungefär 1 000 jobb som finns att söka för gymnasieungdomarna på höstlovet vecka 44.

– Är man en verksamhet inom Göteborgs Stad som känner att man kan ta emot gymnasieelever denna vecka går det att kontakta oss. Blir det fler än 1000 platser är vi bara glada, säger Anne Benson, verksamhetschef på arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad.

Bostadsbolagen tar emot många

Jobben finns runt om i staden inom flera av stadens verksamheter. Bostadsbolagen, barnomsorgen och äldreomsorgen tillhör dem som tar emot flest.

Förra året sökte 6 197 ungdomar höstlovsjobb. 714 platser tillsattes.

– Anledningen till att vi kan ge fler jobb i år är att vi är tidigare ute och frågade verksamheterna redan inför sommarlovsjobben om de kunde tänka sig att ta emot ungdomar även på höstlovet, säger Anne Benson

Hinner ungdomarna komma in och göra en bra insats på endast fem dagar?

– Ja, vi fick positiv respons förra året. Många av dem som tar emot är också vana att jobba med målgruppen.

Ansökningen pågår 1–18 september. För att kunna söka ska du vara folkbokförd i Göteborgs Stad och gå på gymnasiet, alternativt har hoppat av gymnasiet och vara inskriven på det kommunala aktivitetsansvaret.