Den 22 mars bjuder grundskoleförvaltningen in lärarstudenter, som snart tar examen till ett event. Där kan studenterna träffa rekryterande chefer, lyssna på kortare föreläsningar om bland annat introduktionsprogram för nya lärare, ställa frågor om lön och testa digitala verktyg.  Ungefär 100 studenter har tackat ja till att komma.

Under eventet kommer studenterna ha möjlighet att mingla med några av grundskoleförvaltningens rektorer och biträdande rektorer. Dessutom kommer Maria Andersson som är förvaltningsdirektör att finnas på plats under minglet och i potten på en tävling ligger en lunch med Maria.

– De blivande lärarna är vår framtid. Utan dem kan vi inte fortsätta erbjuda Göteborgs elever en utbildning med hög kvalitet. Nu vill vi visa studenterna vad vi kan erbjuda dem och säga välkomna till oss, förklarar Maria Andersson, förvaltningsdirektör och fortsätter.

– Själv är jag alltid nyfiken på att höra vad studenterna som kommer direkt från lärarutbildningen, tycker och tänker om oss, om utbildning, om undervisning med mera.