Ny satsning. Göteborgs Stad satsar på höstlovsjobb för tusen gymnasieungdomar. Platserna går att söka 1-30 september, de lottas ut och ungdomarna får arbeta i stadens verksamheter. “Det brukar vara ett stort engagemang inom staden för att arbeta för ungas bästa och vi hoppas givetvis på det nu också, säger Anne Benson, områdeschef på arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Mer information om hur du söker här

Under höstlovet vecka 44 får gymnasieungdomar chansen att arbeta inom Göteborgs Stad. Det är en ny satsning som förvaltningen arbetsmarknad och vuxenutbildning gör. Den främsta anledningen är att pandemin gjort det svårare för unga att ta sig ut på arbetsmarknaden. De får ofta jobb inom besöksnäringen och dessa arbetstillfällen har till stor del försvunnit under pandemin.

Del av satsning på unga

 Anne Benson, områdeschef på arbetsmarknad och vuxenutbildning, berättar att de satsat stort på unga vuxna i drygt ett års tid nu. De har fått möjlighet att gå olika kurser och insatser för att öka möjligheten att få jobb.

– Höstlovsjobben är en del i denna satsning, säger hon.

Arbete inom staden

Du som kan söka höstlovsjobben ska vara vara folkbokförd i Göteborgs Stad. Du ska gå på gymnasiet eller ha hoppat av gymnasiet och vara inskriven på det kommunala aktivitetsstödet. Jobben kommer att finnas inom stadens verksamheter, som till exempel skola, omsorg och utomhusarbete. Det finns cirka 1000 höstlovsjobb. Ansökan öppnar 1 september (se länk nedan).