Aktiviteter hela hösten. Med ett firande som varar hela hösten vill arrangörerna visa att det är något alldeles extra att leva och studera i Göteborg. Det är dags för 2016 års upplaga av Student Göteborg.

Program m m: Student Göteborg

För elfte året i rad bjuds stadens nya studenter in till Student Göteborg. Det är ett ordentligt – och långt – välkomstfirande för de 13000 nya studenter som nu inleder sina studier på Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

Firandet pågår under hela hösten och det finns många spännande aktiviteter att hänga med på. Cykelsightseeing, badminton, Quizadillas på Bio Roy och beachvolleyturneringar är bara några exempel.

Stor fest på Världskulturmuseet
Förutom aktiviteterna arrangeras också en stor fest den 15 september på Världskulturmuseet. Då blir det livemusik med Sallyswag, mat och dryck, dansuppvisning med Göteborgsoperans danskompani och möjlighet att titta på flera utställningar på museet.
Som en del av Göteborgs Stads hållbarhetsarbete är Student Göteborg ett miljödiplomerat event och studenterna uppmuntras att välja hållbara sätt att ta sig till aktiviteterna. Dessutom är all mat och dryck ekologisk/kravmärkt och det finns alltid vegetariska alternativ.

1E9A.jpg
Det sceniska livebandet och musikkollektivet Sallyswag uppträder på festen på Världskulturmuseet den 15 september. Foto: Jenniann Johannesson