"Fantastiska siffror". Det är ett stort intresse bland landets skolelever för att besöka tävlingen Euroskills som hålls på Svenska mässan i december. ”Det är fantastiska siffror och anmälningarna fortsätter ticka på”, säger Lena Sjöstrand, projektledare.

I december samlas ungdomar från hela i Europa för att tävla om yrkes-EM-titlarna för 35 olika yrken. Inom ramen för projektet Euroskills kan dessutom skolor och elever göra studiebesök och själva prova på massor av olika jobb. Och intresset är alltså stort.

Bra geografisk spridning
– Det är alltid en utmaning att nå ut med evenemang som hålls för första gången. Det känns som att vi lyckats få skolorna att förstå att det är ett spännande och intressant studiebesök för både elever och lärare – Euroskills är inte bara en tävling utan otroligt mycket mer, säger Lena Sjöstrand.

Hon tycker det är en bra geografisk spridning på de besökande skolorna. Många kommer så klart från närområdet, men också exempelvis skolor från Örnsköldsvik, Västerås och Mariestad kommer att besöka evenemanget.