Visar upp hela sin bredd. Konst och kultur i alla dess sköna former blir det på söndag när Liseberg och Världskulturmuseet fylls av 3 500 unga konstnärer och artister. Upp på scenerna under Kulturskolans dag träder estradörer i åldersspannet 6 till 19 år för att visa upp dans, teater, film, bild och form – och massor av musik.

Stora scenen, Taubescenen och inte minst klassiska Polketten – många är de mer eller mindre världsberömda artister som genom åren har klivit upp på Lisebergs olika scener för att glädja göteborgarna med sina artistiska förmågor. På söndag är det dags för nästa generation att presentera sig för publiken under den årligen återkommande Kulturskolans dag.

– I år är det 3 500 elever och 150 musiklärare anmälda och det är ett fantastiskt roligt evenemang, eftersom det uppmärksammar en verksamhet som pågår i det tysta men året runt engagerar oerhört många barn och vuxna i stan, säger Veronika Lorentzson på Kulturskolan i Centrum.

Fler uttrycksformer än någonsin
Totalt finns det nio olika kulturskolor runt om i stadsdelarna och spännvidden i uttrycksformerna är större än någonsin.

– Förr hette vi ju Musikskolan men i Kulturskolan ryms alltifrån olika former av dans och teater till film, digitalt skapande och bild och form, utöver alla musikinstrument som fortfarande är en stor och viktig del av utbudet, säger Veronika Lorentzson.

Under Kulturskolans dag håller musikerna framförallt till på Liseberg medan de övriga artisterna fyller Världskulturmuseet med sina olika konstformer. Invigningen sker på Stora scenen kl 11 och sedan avlöser artisterna varandra fram till kl 19.45.

378E.jpg

Foto: Veronika Lorentzson