Satellitscener runt om i Göteborg. Söndag den 29 maj är det åter dags för kulturskolans elever att ta plats på Lisebergs scener i samband med Kulturskolans dag. Nytt för i år är ett antal satellitscener runt om i staden. Bland annat på Hammarkullekarnevalen, Frölunda kulturhus och Sannaplan.

Kulturskolans dag har firats i många år och är ett populärt tillfälle för Kulturskolans elever att visa vad de har lärt sig under året som gått. Nästan 3 000 barn kommer den här gången att medverka i form av konserter, teaterföreställningar, filmvisningar och dansuppvisningar.

− Det är ett tillfälle att få synas, få stå på en professionell scen och känna att det man gör är värt att titta på, säger Carin Nordberg, kommunikationsansvarig för Kulturskolans dag.

”Bra sätt att nå ut brett”
5C1E.jpg
Huvuddelen av programmet är på Liseberg. Här blir det allt från blockflöjt, rockkonsert och saxkvintett till barnteater och körsång. Eleverna kommer från flera av Göteborgs stadsdelar.

I år har Kulturskolans dag även flyttat ut programpunkter till Hammarkullekarnevalens stora scen, Frölunda kulturhus, Sannaplan, Mariaplan, Bältesspännarparken och Bio Roy.

− Vi hade fler programpunkter anmälda än vad som fick plats på Liseberg, så vi bestämde oss för att utöka med satelliter. Fler scener är också ett bra sätt att nå ut brett och till dem som kanske inte tar sig till Liseberg, säger Carin Nordberg.

Visar film på bioduk
Bio Roy fanns med i programmet även förra året.

− Vi inledde det samarbetet under 2015. Eleverna kommer att visa sina filmer i biosalongen och det är förstås kul att få visa det man har gjort på stor duk, säger Carin Nordberg.

Tidigare år har även Kulturskolans elever på bild- och formområdet haft chansen att ställa ut sina alster. Men i år fanns ingen passande arena tillgänglig det aktuella datumet.

− Vi är ledsna över att det har blivit så och jobbar redan nu på att lösa det till nästa år. En del av tanken med Kulturskolans dag är just att visa upp den mångfald vi har och då ska så klart alla våra områden vara representerade, säger Carin Nordberg.

Programmet pågår hela dagen den 29 maj, med start runt klockan 11.00 på flera av scenerna. Satellitscenernas program är helt gratis. Till Liseberg får man betala nöjesparkens entréavgift.

1474.jpg
Foto: Kristina Persson