Ansvarar för hundaktiviteterna. Hallå där, Sofia Alfredsson, lärare på August Kobbsgymnasiet vid Burgårdens utbildningscentrum som tillsammans med sina elever i NB3B medverkar på en välgörenhetsdag till förmån för LoveNepal på söndag 27 november. Varför medverkar ni?

– Eleverna, som läser naturbruk med inriktning hund/djurvård, har just nu en kurs som heter Aktivitetsledarskap och i den ingår att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter. Då har vi valt att vara med på den här välgörenhetsdagen på Tjuvkil mellangård som ligger mellan Kungälv och Marstrand.

Vad händer under dagen?
– Det är mycket hästaktiviteter, bland annat dressyrridning, hoppningar och ponnyridning för barnen. Vår klass kompletterar med hundaktiviteter. Eleverna har egna hundar med sig och ordnar prova på-aktiviteter som rallylydnad och agility. Det kommer att finnas en klappa- hund-hörna och ansiktsmålning för de minsta barnen. Sedan kommer det att finnas försäljning av fika och grejer som eleverna har tillverkat.

Berätta mer!
– Vi säljer julkransar som floristerna på vår utbildning har gjort. Vi har också pärlat armband och stickat halsdukar som vi säljer. Eleverna har gjort hundgodis som säljs också. Pengarna går oavkortat till LoveNepal.

Varför går pengarna till just LoveNepal?
– Det är eleverna som har valt den organisationen. LoveNepal jobbar för att stoppa sexhandel och slaveri i Nepal. De hjälper också att ordna utbildning för barnen som blivit utköpta från bordellerna, vilket eleverna tycker är väldigt bra. LoveNepal har även barnhem dit barnen som jobbar i, eller som föds i, bordellverksamheten får komma. Det är ett jobbigt men viktigt ämne och eleverna är superengagerade. Det berör.